Schrijven | Communicatie | Coaching

Schrijf!

Heb je altijd al willen schrijven? Of schrijf jij juist altijd al? Wil je jouw liefde voor taal en verhalen verder ontwikkelen? Ben je op zoek naar een schrijfcursus in Assen, meld je dan aan voor Schrijf! – Introductie bij Podium Zuidhaege.

In deze stimulerende les oefen je met schrijven via een opdracht en maak je alvast kennis met je docent: Sylvia. Ben je na deze gratis les enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor een van de Schrijf! – cursussen die in september starten bij Podium Zuidhaege.


Data Schrijf!- Introductie

  • Woensdag 12 juni 19.00 - 21.00 (verplaatst naar sept)
  • Vrijdag 6 september 19.00 - 21.00


Opgeven kan via de knop hieronder of mail me via contact@syld.nl. Zet in je bericht wie je bent, voor welke introductiedatum en voor welk tijdstip jij je opgeeft. Mocht je al weten voor welke cursus je belangstelling hebt, laat dat dan ook weten.

 
 

Schrijf!

Ritme Vinden

Heb je altijd al willen schrijven, maar doe je het niet? Wat houdt je tegen?

Deze korte cursus is speciaal voor niet-schrijvende en niet-veel-schrijvende schrijvers. Voor creatieve mensen met de mooiste ideeën, die niet de tijd nemen om die ideeën om te zetten in fantasierijke verhalen of lezenswaardige blogs.

In de lessen train jij je schrijfspieren door te oefenen. Dus wil je wel eens beginnen met schrijven, maar weet je niet hoe? Wil je je eigen schrijfritme vinden? Geef je dan op voor deze cursus.

Aantal lessen: 6
Kosten: €175,--
Lesdata en tijd:

Alle Schrijf! cursussen zijn voor volwassenen en vinden plaats in Assen bij Podium Zuidhaege. Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum 12.

 
 

Schrijf!

Creatief

Wil je meer ruimte maken voor je creativiteit en nieuwe inspiratie opdoen?

Deze cursus creatief schrijven geeft je ruimte om je eigen creativiteit te ontwikkelen terwijl je schrijft, herschrijft en ideeën verzameld. We beginnen we met wat er vooraf gaat aan het maken van een tekst: inspiratie. Hoe inspiratie ontstaat en wat jou inspireert. Hoe je begint met schrijven. En hoe je jouw idee omzet tot een tekst die een lezer graag leest. Welke ideeën bij welke vorm passen.

Tijdens deze cursus schrijf je veel, zowel thuis als in de les. Na de les zit je vol ideeën en heb je energie om een opdracht uit te werken voor de volgende les.

Aantal lessen: 12/14
Kosten €346,-- /€404,--
Lesdata en tijd: bij voldoende belangstelling

Woensdag 19:00 - 21:30 (start september)Iedere twee weken, behalve in schoolvakanties (12 keer)

Vrijdag 14:00 - 16.30 (start september)

Vrijdag 19:00 - 21.30 (start september)Iedere twee weken, behalve in schoolvakanties (14 keer)

 
 

Schrijf!

Geschiedenis

Ben jij gegrepen door waargebeurde verhalen? Hou je van geschiedenis? Wil jij jouw geschiedenis, die van je stad of misschien dat van je huis opschrijven? Dan is Schrijf! Geschiedenis een inspirerende cursus voor jou.

In twaalf lessen verken je de stappen die nodig zijn om de geschiedenis die jij voor ogen hebt op een aantrekkelijke manier op te schrijven. We oefenen in het klein om het later in het groot te kunnen herhalen.

Je leert welke bronnen er zijn om een verhaal te kunnen vertellen en hoe je die verwerkt in een verhaal. Tijdens deze cursus schrijf je veel, zowel thuis als in de les. Na de lessenserie heb je voldoende kennis, materiaal en inspiratie om met een eigen verhaal aan de slag te gaan.

Aantal lessen: 12
Kosten: €346,--
Lesdata en tijd:

Bij voldoende belangstelling

Alle Schrijf! cursussen zijn voor volwassenen en vinden plaats in Assen bij Podium Zuidhaege. Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum 12.

 
 

Schrijf!

Klinkt als poëzie

Wil jij de klassieke of moderne dichter in je zelf ontdekken? Of liever de spoken word artiest?

In deze korte cursus ontdek je verschillende poëtische stemmen en ontwikkel je je eigen stem. We beginnen we met wat er vooraf gaat aan het maken van een gedicht: inspiratie.

Hoe inspiratie ontstaat en wat jou inspireert. Hoe je begint met schrijven van je gedicht. En hoe je jouw idee omzet tot een gedicht wat een lezer aanspreekt. Welke taal, klank, welk ritme en welke vorm bij elkaar passen.

Tijdens de cursus schrijf je veel, zowel thuis als in de les. Je verlaat de les altijd met een hoofd vol poëzie en een opdracht voor de volgende les.

Aantal lessen:12
Kosten: €346,--
Lesdata en tijd:

Bij voldoende belangstelling